Tin verkopen? - Bereken vandaag nog uw tin pijs - Wij kopen metalen
{{material.material_type_name}}
50+kg € {{parseFloat(material.material_type_price50).toFixed(2)}}
500+kg € {{parseFloat(material.material_type_price500).toFixed(2)}}
5000+kg € {{parseFloat(material.material_type_price5000).toFixed(2)}}

WIJ KOPEN UW TIN!

TIN VERKOPEN

Wat is tin?

Tin is een scheikundig element, en een van de vroegst ontdekte metalen. Het werd gemixt met koper om brons te maken. Dit werd gedaan om koper te verharden, en brons is dus een legering. Een legering is een mix van metalen.

Waar zit tin in?

Het hecht zich makkelijk aan ijzer, voor de roestwerende eigenschappen. Het wordt dus vaak gebruikt als legering (een mix van metalen). Voorbeelden zijn loodlegeringen voor orgels, en met brons voor kerkklokken. Het wordt ook gebruikt om glas een glad oppervlakte te geven, via een tin bad. Dit wordt ook wel de Pilkington methode genoemd.

Hoe herkent u tin?

Het is een zilvergrijs metaal, buigzaam, kneedbaar, bestand tegen zee- en kraanwater, en hecht makkelijk aan ijzer. Als men het buigt maakt een uniek geluid door de brekende kristallen. Een herkenbaar voorwerp dat gelinkt wordt aan tin is een soldeerbout, veel gebruikt bij het schoolvak handvaardigheid.

Direct verkopen

Eerlijke prijs

Vrijblijvende offerte

FAQ

Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Indien u akkoord bent met de prijs, gaan wij ons best doen om zo snel mogelijk u metalen op de juiste bestemming te krijgen. In de meeste gevallen zullen we binnen een week uw metalen ophalen, soms zelfs binnen een dag! Afhankelijk van de afstand, hoeveelheid, gewicht en drukte.

Alle metalen zijn natuurlijk welkom, ook op regelmatige basis. Bij wijkopenmetalen.nl zijn er altijd mogelijkheden, om te kijken hoe we u nog beter kunnen ontzorgen van uw oud metalen. Neem contact met ons op indien u geïnteresseerd bent, 

Na de officiële weging, wordt binnen 48 uur het geld overgemaakt naar uw rekening.

 

Een legering is een mix van metalen, met vaak de bedoeling om het metaal van eigenschap te veranderen. Zo wordt er bijvoorbeeld chroom aan ijzer toegevoegd, om het roestvast te maken. 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

recycling-svgrepo-com

Neem vrijblijvend contact met ons op.