Koper verkopen? | Wij kopen metalen | Bereken hier uw prijs
{{material.material_type_name}}
50+kg € {{parseFloat(material.material_type_price50).toFixed(2)}}
500+kg € {{parseFloat(material.material_type_price500).toFixed(2)}}
5000+kg € {{parseFloat(material.material_type_price5000).toFixed(2)}}

WIJ KOPEN UW KOPER!

KOPER VERKOPEN

Wat is koper?

Koper verkopen? Dan bent u bij Wijkopenmetalen.nl aan het goede adres. Maar wat is het eigenlijk? Het is een scheikundig element dat voorkomt in de natuur. Duizenden jaren gebruiken we het al voor verschillende toepassingen. Het zat vroeger bijvoorbeeld veel in spiegels, en het werd gemaakt om brons te maken. Brons is overigens een legering, wat een mix is van metalen is. Een mix van tin en koper wordt dus brons, en zo zijn er nog veel meer legeringen met dit metaal. Messing is ook een bekende legering. De niet gelegeerde vorm noemen we ‘’roodkoper’’.

Hoe herkent u koper?

Dit metaal is een goede geleider van elektriciteit/warmte, en zeer buigzaam. Daarom wordt het veel in de bouwindustrie gebruikt. Origineel heeft het een donkerbruine kleur, maar koperlegering kan ook een iets andere kleur hebben. Een instrument is gemaakt van een koperlegering, en die zijn vaak goudkleurig. Voorwerpen kunnen ook een koperlaagje hebben net als de 5 eurocent munt.

Waar zit koper in?

Het komt voor in verschillende toepassingen, maar zijn wel vaak een legering. Hoe hoger het percentage koper, des te hoger de waarde. Voorbeelden van dit soort voorwerpen zijn; kunstwerken, magnetrons, waterleidingen, bier brouwketels en elektrische circuits.
Hebt u nog oude metalen zoals koper? Bereken snel wat de koperprijs u oplevert!

Kijk voor meer informatie op metaalgids.nl

Direct verkopen

Eerlijke prijs

Vrijblijvende offerte

koper foto

FAQ

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Kijk of uw vraag erbij staat of neem contact met ons op.

Indien u akkoord bent met de prijs, gaan wij ons best doen om zo snel mogelijk u metalen op de juiste bestemming te krijgen. In de meeste gevallen zullen we binnen een week uw metalen ophalen, soms zelfs binnen een dag! Afhankelijk van de afstand, hoeveelheid, gewicht en drukte.

Alle metalen zijn natuurlijk welkom, ook op regelmatige basis. Bij wijkopenmetalen.nl zijn er altijd mogelijkheden, om te kijken hoe we u nog beter kunnen ontzorgen van uw oud metalen. Neem contact met ons op indien u geïnteresseerd bent, 

Na de officiële weging, wordt binnen 48 uur het geld overgemaakt naar uw rekening.

 

Een legering is een mix van metalen, met vaak de bedoeling om het metaal van eigenschap te veranderen. Zo wordt er bijvoorbeeld chroom aan ijzer toegevoegd, om het roestvast te maken. 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

recycling-svgrepo-com

Neem vrijblijvend contact met ons op.