(Oud) lood verkopen - Bereken uw lood prijs - Wij kopen metalen -
{{material.material_type_name}}
50+kg € {{parseFloat(material.material_type_price50).toFixed(2)}}
500+kg € {{parseFloat(material.material_type_price500).toFixed(2)}}
5000+kg € {{parseFloat(material.material_type_price5000).toFixed(2)}}

WIJ KOPEN UW LOOD

(OUD) LOOD VERKOPEN

Wat is lood?

Bij Wijkopenmetalen.nl kunt u al uw lood verkopen, maar wat is het eigenlijk? Lood is een donkergrijs hoofdgroep metaal, en word al meer dan 6000 jaar gebruikt. De Romeinen gebruikte al loden pijpen om water te transporteren. Doordat het makkelijk te verwerken is en de lage lood prijs, is het nog steeds populair. Dit metaal is ook een goede geleider, buigzaam, en tevens een zwaar metaal. Hoewel het populair is, wordt het vanuit de overheid gestimuleerd om het steeds minder te gebruiken omdat het in veel gevallen schadelijk kan zijn voor mens en milieu. 

Hoe herkent u lood?

Deze donkergrijze kleur heeft u vast wel eens gezien. Het binnenste van een potlood, of het loodje als je gaat vissen. Hoewel dat bij deze voorwerpen niet zo lijkt, is het relatief zwaar van gewicht. En zoals eerder vermeld, is het een buigzaam metaal.

Waar zit lood in?

Dit metaal zit dus steeds minder in de gebruikelijke dingen, maar lood kun je overal tegenkomen. Voor de visserij wordt het bijvoorbeeld gebruikt, zodat de dobber onder gaat. Het zit in accu’s, dat maakt deze objecten ook zo zwaar.
In bouwconstructies wordt het ook gebruikt. Het zit bijvoorbeeld in schoorstenen omdat het water dichtend is, en in loden platen over en onder dakpannen. Dit laatste noemen we dak lood. Lood komt u dus overal tegen
Hebt u nog oude metalen zoals lood? Makkelijk en snel uw lood verkopen? Bereken snel wat de oud lood prijs u oplevert!

Kijk voor meer informatie op metaalgids.nl

FAQ

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Kijk of uw vraag erbij staat of neem contact op!

Indien u akkoord bent met de prijs, gaan wij ons best doen om zo snel mogelijk u metalen op de juiste bestemming te krijgen. In de meeste gevallen zullen we binnen een week uw metalen ophalen, soms zelfs binnen een dag! Afhankelijk van de afstand, hoeveelheid, gewicht en drukte.

Alle metalen zijn natuurlijk welkom, ook op regelmatige basis. Bij wijkopenmetalen.nl zijn er altijd mogelijkheden, om te kijken hoe we u nog beter kunnen ontzorgen van uw oud metalen. Neem contact met ons op indien u geïnteresseerd bent, 

Na de officiële weging, wordt binnen 48 uur het geld overgemaakt naar uw rekening.

 

Een legering is een mix van metalen, met vaak de bedoeling om het metaal van eigenschap te veranderen. Zo wordt er bijvoorbeeld chroom aan ijzer toegevoegd, om het roestvast te maken. 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

recycling-svgrepo-com

Neem vrijblijvend contact met ons op.