Messing verkopen? Wij kopen metalen | Bereken uw prijs! |
{{material.material_type_name}}
50+kg € {{parseFloat(material.material_type_price50).toFixed(2)}}
500+kg € {{parseFloat(material.material_type_price500).toFixed(2)}}
5000+kg € {{parseFloat(material.material_type_price5000).toFixed(2)}}

MESSING PRIJS!

MESSING VERKOPEN

Wat is messing?

Aan Wijkopenmetalen.nl kunt u messing verkopen, maar wat is het eigenlijk? Dit metaal wordt ook wel geelkoper genoemd, en ziet er vaak goud/geel kleurig uit. Het is tevens een legering, dat betekent dat het een mix van metalen is. In dit geval is dat, koper met zink. Messing is een waardevol metaal, niet alleen financieel. Door de toevoeging van zink aan koper, wordt het metaal bijvoorbeeld harder.

Waar zit messing in?

Het wordt veel gebruikt voor o.a. voor industriële toepassingen. Hierbij kunt u denken aan kranen, buizen, platen, deurknoppen, het mooier maken van het interieur. Dit metaal wordt dus veel gebruikt vanwege de kleur. Het is goedkoper dan goud maar ziet er toch leuk uit.

Hoe herkent u messing?

De hoeveelheid zink toevoegen aan dit metaal, bepaald welke kleur het gaat worden. Bij een lage hoeveelheid is het roze (5%), daarna geel/goudkleurig (15%), geel/roze (25%-30%), en grijswit (50%+). Het kan dus verschillende kleuren hebben, maar de meest herkenbare kleur is natuurlijk de goud/geelachtige kleur.
Heeft u nog oude metalen zoals messing? Bereken snel wat de messingprijs u oplevert!

Kijk voor meer informatie op metaalgids.nl

Direct verkopen

Eerlijke prijs

Vrijblijvende offerte

FAQ

Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Kijk of uw vraag erbij staat of neem contact met ons op.

Indien u akkoord bent met de prijs, gaan wij ons best doen om zo snel mogelijk u metalen op de juiste bestemming te krijgen. In de meeste gevallen zullen we binnen een week uw metalen ophalen, soms zelfs binnen een dag! Afhankelijk van de afstand, hoeveelheid, gewicht en drukte.

Alle metalen zijn natuurlijk welkom, ook op regelmatige basis. Bij wijkopenmetalen.nl zijn er altijd mogelijkheden, om te kijken hoe we u nog beter kunnen ontzorgen van uw oud metalen. Neem contact met ons op indien u geïnteresseerd bent, 

Na de officiële weging, wordt binnen 48 uur het geld overgemaakt naar uw rekening.

 

Een legering is een mix van metalen, met vaak de bedoeling om het metaal van eigenschap te veranderen. Zo wordt er bijvoorbeeld chroom aan ijzer toegevoegd, om het roestvast te maken. 

 

NEEM CONTACT MET ONS OP

recycling-svgrepo-com

Neem vrijblijvend contact met ons op.